De Limburgse Paardensport Prijzen werden dit keer persoonlijk bij de winnaars thuis uitgereikt, omdat het jaarlijkse Limburgse Paardensport Gala door de Coronapandemie niet door kon gaan. De award voor Talent van het jaar werd uitgereikt door Rob Ehrens, bondscoach van de Nederlandse springruiters.

Menner Brent Janssen Talent van het jaar

In de categorie ‘Talent van het jaar’ ging de prijs naar Brent Janssen uit Swolgen. De menner werd dit jaar op het WK ponymennen in het Franse Le Pin au Haras met het Nederlands team wereldkampioen en individueel won hij een zilveren medaille. Eerder dit jaar werd Brent ook al Nederlands kampioen.

“Allereerst vind ik het mooi dat Brent uit een echte paardenfamilie komt. Het is met de paplepel ingegoten. En met succes. Samen met hun familie-pony Hielke werd hij Nederlands kampioen en pakte hij op het WK team goud en individueel zilver. Dan ben je met recht een toptalent. En de mensport stond dit jaar sowieso in de belangstelling met het WK tweespannen in De Peelbergen. Mooi dat zijn prestaties nu gewaardeerd worden met deze Talent award”, vertelt bondscoach Rob Ehrens.

Springamazone Sanne Thijssen Topsporter van het jaar 

Sanne Thijssen is uitgeroepen tot Limburgse topsporter van het jaar 2021. De amazone uit Sevenum kreeg de award uitgereikt door bondscoach Rob Ehrens van de Nederlandse springequipe.

Thijssen boekte in 2021 veel aansprekende resultaten, met als hoogtepunt de winst tijdens de Grote Prijs van Rotterdam. Daarnaast maakte ze haar debuut op het heilige gras van het CHIO Aken in de Nederlandse equipe en won ze onder andere in hetzelfde oranje jasje met het Nederlands team de finale van de FEI Nations Cup Springen 2021 in Barcelona.

“Sanne heeft zich samen met haar beste paard Con Quidam geweldig ontwikkeld. Haar overwinning in Rotterdam is bijzonder, het grootste event van Nederland afgelopen jaar. Haar debuut in Aken was daarnaast indrukwekkend. Ik weet hoe het is om daar voor de eerste keer aan de start te staan, dan word je wel even kleiner. Maar zij bleef koel en reed daar geweldig. Het is nu zaak om dit vast te houden. Als ze erin slaagt haar paard goed te managen, dan gaan we komend jaar nog veel meer van Sanne horen”, aldus Rob Ehrens.

De uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen is een initiatief van Limburg Paardensport en de Provincie Limburg.