De regio west Longines EEF Series Regional Qualifier (RQ) is recent toegewezen aan Peelbergen Equestrian Centre.

De landenwedstrijd zal dit weekend plaatsvinden tijdens het CSIO3*. Longines EEF Series Peelbergen fungeert als de RQ in regio west van de onlangs door de European Equestrian Federation (EEF) gelanceerde Longines EEF Series (voorheen Nations Cup Divisie 2). Gelanceerd in 2020, maar uitgesteld tot 2021 vanwege Covid-19, is de serie verdeeld over vier Europese regionale gebieden – Noord, Zuid, Centraal en West – inclusief de 38 nationale federaties die lid zijn van de EEF. Regio west bestaat uit Andorra, België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Ierland, Groot-Brittannië en Monaco. De teams die in de top drie van deze etappe eindigen, kwalificeren zich voor de Longines EEF Series Finale op het CSIO4* Warschau in juli 2021. Het in Warschau winnende team wordt toegelaten om deel te nemen aan de Longines FEI Jumping Nations Cup (Divisie 1) in 2022. Naast de teams uit regio west die strijden voor een kwalificatie, is de landenwedstrijd van het CSIO3* op de Peelbergen open voor genodigde teams uit de hele wereld, waardoor er in totaal 12 teams in de landenwedstrijd aan de start zullen verschijnen.

Na de noodgedwongen annuleringen van de twee oorspronkelijke RQ’s wegens de COVID-19 pandemie, was de Longines EEF Series op zoek naar een nieuwe gastlocatie voor de Nations Cup teamcompetitie in regio west. In samenwerking met Emile Hendrix, bestuurslid van Peelbergen Equestrian Centre, vond de Longines EEF Series een nieuwe locatie. “Het is een mooi compliment voor het team van de Peelbergen dat zij uitverkoren zijn om een evenement van dit kaliber te organiseren”, aldus Emile Hendrix. “Het is een geweldige aanvulling op alle andere tweesterren CSI’s die dit jaar in Kronenberg worden georganiseerd en de FEI Nations Cup finale voor de jeugd die in september wordt gehouden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat alle betrokken partijen hun uiterste best zullen doen om dit Longines EEF Series-evenement eer aan te doen.”

Voorafgaand aan het CSIO3* is op 2 juni de nieuwe naam Peelbergen Equestrian Centre met het nieuwe logo en bijbehorende huisstijl gepresenteerd.