Afgelopen weekend werd voor het 28e jaar op rij de Menvereniging Peel en Maas Marathon menwedstrijd in Ysselsteyn verreden.

Het weer was perfect, de sfeer gezellig en de opkomst van deelnemers was weer groots, maar liefst 80 deelnemers dit jaar! Met mooie staaltjes van stuurmanskunst werden op zaterdag in de vaardigheid de poortjes genomen en de dressuur verreden om daarna op zondag de hindernissen te nemen. Deze stonden mooi centraal op het hoofdterrein bij de Pottevenweg in Ysselsteyn. Op het terrein van Serve Keijsers, Manege Mountainhorses VMD en andere grondeigenaren kon iedereen alles makkelijk overzien en meegenieten.

Het meest spectaculairs was de waterbak waar iedereen zich de lijn kon uitzoeken die voor hun het voordeligst leek, zo bleef het spannend tot het eind. De deelnemers kwamen weer van heinde en verre, zoals team Chardon.

In deze fraaie wedstrijd kregen de winnaars hun eremetaal zeker niet cadeau en van het mooie tweespan mini appaloosa’s tot het imposante tweespan koudbloeden en van de fraaie hackney’s tot krachtige tuigers waren vele paardenrassen present en gaven mooie visitekaartjes af. Er werd in maar liefst 12 categorieën gestreden o.a: enkelspan, tandems, tweespannen, vierspannen pony’s en paarden. Dankzij de vele vrijwilligers en goede en trouwe sponsoren was het weer een geweldig geslaagd evenement waar de organisatie tevreden op terug kijkt.

Bron: Menvereniging Peel en Maas