Onder meer dan goede omstandigheden werd er gestreden in de bossen rondom de terreinen van de Vliegert in Castenray. Op de eerste dag van Hippisch Festijn Limburg gingen de eerste pony ’s van start voor het regiokampioenschap. Hier stonden op de hoogste tree van het erepoduim in de klasse B pony’s Laura Sijbers uit Hegelsom won de klasse B-pony’s en en Alessandria Wiezer uit Weert de klasse L-pony’s.

De Merselose Saskia Beerkens pakte op vrijdag de winst met Gaia in de klasse B-paarden. Na een uitmuntende dressuurproef, reden zij de cross-country foutloos en binnen de tijd.

Op zondag kwamen er ook Limburgers aan de start in de klasse L-paarden. Yvonne Litjens uit Melderslo werd eerste met haar ervaren Ziralandra. Zij stond na de dressuur al op plek twee en wist op te klimmen. De andere eerste plek was voor Guy Claessens uit Nuth. Beide ruiters wisten in alle 3 de onderdelen foutloos te blijven.

Tijdens deze 11e editie viel op dat de prestaties in het onderdeel dressuur bepalend waren voor het eindresultaat. Na het springen en de cross-country veranderde nog weinig in het eindklassement.

Op vrijdag startte de CCI* met de dressuur, op zaterdag na de cross stond prijspakker Jens Hofrogge (GER)  op 1,3,en 4 met op een 2e plaats de Nederlandse Aliene Ruyter uit Kesteren die op de slotdag in het springen  haar uiterste best moest doen om Nederland op het podium te houden. Nadat de Duitse eventer een balk in het springparcours had, was de spanning om te snijden en wist ze foutloos te blijven. Daarmee zette deze studente de titel van deze uitdagende CCI* op haar naam.

In de cross CIC* op zondag wisten alle deelnemers de cross-country foutloos af te sluiten en gaf de uitslag na de dressuur al blik op de totaal uitslag. Hier ging de Finse Karhapaa Dublin na de dressuur aan kop. In het springparcours had ze helaas een balk en moest ze de titel af staan aan de Limburgse Laura Hoogeveen uit Weert. Deze combinatie wist vorig jaar de Limburgse titel op haar naam te zetten, en nu een jaar later is het winnen van deze ster weer een sprong vooruit voor deze talentvolle amazone die uitkomt in het B-kader van de Young riders.

Bron: Hippisch Festijn Limburg