Maandagavond 8 december vond de najaarsledenvergadering van KNHS Regio Limburg plaats. De grote opkomst tijdens ook deze bijeenkomst geeft wederom aan dat de paardensport in Limburg leeft.

Aftredend voorzitter Kees Timmermans werd in het zonnetje gezet en kreeg voor zijn jarenlange inzet een zilveren speld uitgereikt. Geert van Wijlick werd gekozen als nieuwe voorzitter van de KNHS Regio Limburg. Geen onbekende, hij was al actief als bestuurslid in het regiobestuur en portefeuillehouder techniek en onderwijs. Geert benadrukte bij zijn benoeming dat hij als voorzitter vooral graag samen aan de slag wil om de paardensport in Limburg verder te versterken.

Verschillende thema’s en onderwerpen passeerden de revue.

Het regiobestuur gaat een behoefte inventarisatie doen onder verenigingen naar de wensen met betrekking tot de rol van het regiobestuur.

Sanne van Mullekom (Well) is tot het bestuur toegetreden als aspirant-bestuurslid met de portefeuille recreatiesport. Zij heeft plaats in het landelijke KNHS Recreatieplatform en zal zich vanuit die hoedanigheid gaan inzetten voor de recreatiesporter in Limburg. In het kader van het KNHS-project “Dichterbij de paardensporter” is het de bedoeling dat tijdens de voorjaarsledenvergadering in 2015 een bestuurslid recreatiesport in het regiobestuur wordt gekozen.

Jenny Schreven en Lou Linders gaven een korte toelichting op hun rol in respectievelijk het landelijke KNHS dressuurforum en KNHS springforum. Voor input en vragen zijn zij benaderbaar. Kijk hier voor de verslaggeving van de bijeenkomsten van de diverse fora. Gerald Arts heeft namens Limburg zitting in het KNHS eventingforum.

Omdat het regiobestuur een behoefte aan verjonging van het Limburgse springjurykorps heeft geconstateerd wordt een ieder die belangstelling heeft voor een springjuryopleiding opgeroepen zich bij de regio te melden. Bij voldoende aanmeldingen zou een opleiding in het zuiden kunnen worden verzorgd.