Paardensportvereniging Voorop organiseert zaterdag 19 juli Endurance Event Zuid-Limburg in het op een letterlijke steenworp afstand van de Belgische grens gelegen Heijenrath. Dit gezellige toeristische dorp zal 2 weekeinden achtereen in het teken van de paardensport staan. Van 11 t/m 13 juli zal het bruisen tijdens het door een 100-tal wedstrijdaanspanningen bezochte internationale Driving Event Heijenrath. De week erna is het de beurt aan de Endurance.

Zuid-Limburg is en blijft uniek als wedstrijdlocatie in Nederland door de schitterende heuvels, de kenmerkende mergelgroeves en uitgesleten beekdalen inclusief de vermaarde doorwadingen.

Vanuit de centrale start, vetgate en finish locatie in Heijenrath zullen de routes zowel in oostelijke als westelijke richting voeren. Afdalingen en beklimmingen wisselen zich af, net zoals stukken bos en veld. Twee van de drie routes kennen doorwadingen van het riviertje de Gulp.

Iedereen is van harte uitgenodigd om sfeer te komen proeven. Recreatieruiters, wedstrijdruiters uit andere disciplines, kinderen en jeugd kunnen deelnemen aan de speciaal voor hen uitgeschreven rubrieken.

Voor de wedstrijdruiters van de KNHS-Endurancevereniging zijn er 7 rubrieken, in afstand variërend van 20 tot 90 km. Met als hoogtepunt het Limburg Kampioenschap dat verreden zal worden in de klasse III-90 km.

Vanaf 15 mei is de inschrijving geopend.

Bekijk voor meer informatie de flyer of de website.