Op 12 juli aanstaande wordt in Sevenum voor de eerste keer het evenement Passie voor Paard & Pony georganiseerd. Een evenement voor iedereen die graag met paarden en pony’s bezig is. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Ruiterbelangen Sevenum, in samenwerking met het Nederlandse Welsh Cob en Ponystamboek en Paardensportvereniging Fjovrili.

Naast de Welsh stamboekkeuring; de selectiewedstrijden voor het KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony’s en de wedstrijden van PSV Frovrili, krijgt de recreatiesport op de tweede zaterdag van juli volop ruimte.

Er is oefenspringen voor paarden. Aan dit oefenspringen kunnen ook ruiters zonder startkaart meedoen omdat het om zogenaamde impulsrubrieken gaat waarvoor geen startkaart nodig is. Dat geldt ook voor de speciale impuls dressuurrubrieken. Ook bij deze rubrieken zijn ruiters zonder startkaart van harte uitgenodigd om mee te doen. Veteranen kunnen ook deelnemen en bij voldoende deelname zal er een aparte rubriek voor deze groep worden georganiseerd.

Naast de oefenrubrieken voor paarden, zijn er ook voor de ponyruiters oefenrubrieken in de disciplines dressuur en springen. Elke ponyruiter is van harte welkom om mee te komen doen. Ook hier geldt dat het allemaal impuls-rubrieken zijn, dus deelnemen zonder startkaart is mogelijk. Voor de allerkleinste ponyruiters worden Bixiewestrijden georganiseerd, zowel springen als dressuur.

Voor het eerst wordt in Sevenum ook een menwedstrijd georganiseerd. Ook deze wedstrijd vindt plaats tijdens Passie voor Paard & Pony. Voor enkelspannen en tweespannen wordt een vaardigheidswedstrijd en een speel uw spel georganiseerd. En ook hier komen naast paarden ook pony’s aan de start. Om de wedstrijd voor zo veel mogelijk menners toegankelijk te maken, worden ook bij het mennen de rubrieken als impuls verreden.

Het complete vraagprogramma is te vinden op www.startlijsten.nl. Inschrijven voor Passie voor Paard & Pony kan bij Anita van Enckevort, via [email protected].

Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein bij Manege D’n Umswing aan de Peelstraat in Sevenum/Kronenberg. Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan de organisatie van het evenement en gaat ervan uit dat dit voor deelnemers en publiek een fantastisch evenement gaat worden.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/passievoorpaardenpony.