In Meerlo wordt hard gewerkt aan de aanleg van een grote zandpiste. Zandwagens rijden af en aan om de 2.500 ton zand aan te voeren. De vele vrijwilligers zijn druk in de weer, shovels doen het zware werk en stratenmakers leggen de omranding.

Haast is geboden: over drie weken vindt van 5 tot en met 7 juni het Ruiterfestijn Meerlo plaats en dan moet alles gereed zijn. Met een oppervlakte van 60 x 90 meter beschikt Meerlo straks over een van de grootste ”All Weather” pistes in de regio. De nieuwe zandpiste ligt als het ware in een groot zwembad. Een eb & vloed systeem moet zorgen dat de bodem altijd op de juiste stabiliteit is zodat de paarden er hun topprestaties kunnen leveren.

Voorzitter Jan Janssen: “De bodem is het best te vergelijken met het strand, zonder water kun je er nauwelijks op lopen maar langs de branding heb je vaste grond die heerlijk veert”. De aanleg van deze piste was een lang gekoesterde wens van Ruiterclub Rijdt met Beleid uit Meerlo.

De vereniging heeft ruim 100 leden, een rijke historie en mag zich de laatste jaren verheugen op een groeiende ponyafdeling. Echter de kwaliteit van de trainingsaccommodatie liet te wensen over, of te stoffig, dan weer te nat en moeilijk te onderhouden. Tot overmaat van ramp kreeg het Ruiterfestijn Meerlo de afgelopen jaren te maken met regenval waardoor de dressuur ringen veranderden in modderpoelen en dressuurruiters de wedstrijd links lieten liggen.

Afgelopen winter ontstond het idee om een subtop dressuurwedstrijd in Meerlo te organiseren omdat een van de verenigingsleden, Fieke Houwen, inmiddels was doorgedrongen tot deze lichte tour rubrieken. Meerlo wil graag haar eigen leden op dit niveau op haar eigen concours aan het werk zien. Voorwaarde was dan wel een top bodem en die was er niet.

Het bestuur stak de koppen bij elkaar en kwam in februari met een plan dat bij de leden enthousiast werd ontvangen. De stichting Limburg Paardensport werd ingeschakeld voor advies in het financieel rondzetten van deze forse investering. Hulp kwam er ook vanuit het bedrijfsleven, de subtop dressuurwedstrijd kreeg met Equana (een sportdrankje voor paarden) een hoofdsponsor.

Begin mei is gestart met de aanleg en komende week wordt de laatste bodemlaag aangebracht, het gras eromheen wordt opnieuw ingezaaid en met een beetje zon en water zal het terrein er over een paar weken piekfijn bij liggen. “Een investering waarmee zowel de club Rijdt met Beleid als het Ruiterfestijn Meerlo een geweldige impuls geeft aan de hippische ambitie van Limburg Paardensport” aldus een glunderende voorzitter.

Bron: Ruiterclub Rijdt met Beleid