Tijdens de ledenvergaderingen in januari hebben de leden van de Recreatie Menners Ysselsteyn E.O. en menvereniging de Noord-Limburgse Aanspanning definitief besloten de handen ineen te slaan en verder te gaan als één vereniging.

Ruim 25 jaar hebben de Recreatie Menners Ysselsteyn E.O (RMY) en menvereniging de Noord-Limburgse Aanspanning (NLA) gefunctioneerd als twee afzonderlijke menverenigingen. Het zoeken van samenwerking is een actueel thema binnen paardensportverenigingen. Samenwerking legt een sterke basis voor de toekomst.

De RMY is een vereniging die de recreatieve menner als belangrijke pijler van de vereniging ziet, maar daarnaast ook wedstrijden organiseert. De NLA is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippisch Sportfederatie (KNHS) en heeft veel wedstrijdrijders en officials in haar midden. De twee verenigingen werkten al een tijd lang samen. Zo worden de wedstrijden van de RMY al jaren georganiseerd onder auspiciën van de NLA. Een verdere stap in de samenwerking lag dan ook voor de hand.

Omdat beide verenigingen veel raakvlakken en overeenkomsten kennen zal in de praktijk weinig veranderen. Behalve wedstrijdrijders en actieve menners zijn er bij beide verenigingen ook veel leden gewoon liefhebbers van de sport. Binnen de nieuwe vereniging wordt een splitsing gemaakt in een recreatieve- en wedstrijdtak, die worden geleid door verschillende commissies. Ook voor 2015 staan er naast de wedstrijden weer verschillende activiteiten op de planning. De nieuwe vereniging zal het jaar starten met het organiseren van een cursus voor het behalen van het menbewijs. De cursus zal in ieder geval bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.

De nieuwe vereniging heeft daarnaast een druk wedstrijdprogramma op de planning van 2015 staan. Van 16 tot en met 19 april zijn in Horst bijvoorbeeld de nationale en internationale menwedstrijden en de basiswedstrijd voor klasse 1, 2 en 3 op het terrein bij de Kasteelse Bossen. Het buitenseizoen van de nieuwe menvereniging wordt afgesloten met de basiswedstrijd in Ysselsteyn die dit jaar plaatsvindt op 12 en 13 september 2014.

Kijk hier voor meer informatie over Menvereniging Peel en Maas.

Bron: Menvereniging Peel en Maas