Afgelopen woensdag vond in Weert de kick-off plaats van de tweede lichting Limburg Future Pro’s. Dit is het talentenprogramma van Limburg Paardensport in samenwerking met Stal Ehrens en de KNHS. Bondscoach van de springruiters Rob Ehrens en bondscoach Eventing Mans Buurman trapten de avond af.

In totaal 10 Limburgse spring en eventing-talenten zijn uit vele aanmeldingen geselecteerd om dit jaar een intensief programma te volgen. Daarbij wordt niet alleen getraind op rijtechniek, maar krijgen de talenten ook fysieke training van trainer Remco Meuwissen, mental coaching van sportpsycholoog Lars van der Eerden, zijn er bedrijfsbezoeken en mogen ze in de keuken kijken van topruiters zoals Jeroen Dubbeldam.

Tijdens deze avond vertelden de coaches samen met manager Limburg Paardensport Cissy Schuring over het Limburg Future Pro’s programma van dit jaar, hebben we kennis gemaakt met de talenten en zijn de trainers voorgesteld. Daarnaast heeft iedereen kunnen deelnemen aan een workshop over fitheid van paarden en trainingsopbouw door eventing-bondscoach Mans Buurman.

De tweede lichting ruiters en amazones Limburg Future Pro’s zijn trots op hun verkiezing, maar zijn er nog lang niet. Ze hebben nog veel te leren, maar hebben er naar eigen zeggen alles voor over om hun dromen waar te maken.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de kick-off? Hier beneden kun je een glimp opvangen van onze talenten tijdens de kick-off.

Foto’s: Wil Smeets