Woensdag 25 mei vond in Weert de kick-off plaats van de derde lichting Limburg Future Pro’s. Dit is het talentenprogramma van Limburg Paardensport in samenwerking met Stal Ehrens en de KNHS. Coaches Rob Ehrens, Mans Buurman en Jeannette Haazen trapten het trainingsseizoen van dit jaar af en vertelden samen met Limburg Paardensport manager Cissy Schuring over de planning van dit jaar.

In totaal 11 Limburgse spring-, eventing- en dressuurtalenten zijn geselecteerd om dit jaar een intensief traject te volgen. Dit jaar is het programma uitgebreid naar de discipline dressuur, onder de bezielende leiding van Jeannette Haazen.

Er wordt niet alleen getraind op rijtechniek. Ook verschillende andere belangrijke thema’s komen aan de orde. Zo is er aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de talenten onder leiding van sportpsycholoog Lars van der Eerden. Tanja Zajec gaat namens Personal Coaching Venlo met de talenten aan de slag met hun fysieke fitheid. Naast de privélessen te paard is er bijvoorbeeld ook een gezamenlijke trainingsdag en zijn er excursies en workshops over exterieur, beweging en gezondheid van het paard.

Tijdens de kick-off hebben we kennis gemaakt met de talenten en zijn de trainers nader voorgesteld. De derde lichting ruiters en amazones Limburg Future Pro’s bestaat uit:

Aimee van den Berg (springen)

Emma Bocken (springen)

Jasper Bulthuis (springen)

Britt Driessen (springen)

Tobias Luikens (springen)

Veerle van Hof (dressuur)

Feline Niessen (dressuur)

Kyra Rijnders (dressuur)

Rowena Weggelaar (dressuur)

Rianne Hardij (eventing)

Jette Staaks (eventing)

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de kick-off? Hier beneden kun je een glimp opvangen van onze talenten tijdens de kick-off.