‘Kwaliteit voor kwantiteit’! Met die woorden opende bondscoach Rob Ehrens woensdag 8 juli in Weert de officiële Kick-Off van Limburg Future Pro’s. Dat is het talentenprogramma van Limburg Paardensport in samenwerking met Stal Ehrens en de KNHS.

Vijf Limburgse talenten (Mila Hoeijmakers, Britt Driessen, Emma Bocken, Tobias Luikens en Lex Gijsen) zijn uit 45 aanmeldingen geselecteerd om dit jaar een intensief programma te volgen. Daarbij wordt niet alleen getraind op rijtechniek maar krijgen de talenten ook fysieke training, mental coaching, zijn er bedrijfsbezoeken en mogen ze in de keuken kijken van topruiters zoals Jeroen Dubbeldam.

‘Het is heerlijk om met deze talenten te werken, dat geeft net zoveel voldoening als werken met het Nederlands team. Dit zijn hopelijk onze Limburgse vertegenwoordigers in toekomstig Oranje’, zegt Ehrens. Manager Limburg Paardensport Cissy Schuring vult aan: ‘Dit project was al langer een grote wens van ons. Een sterk en kwalitatief talentenprogramma om de professionals van morgen op te leiden met alle facetten van het vak. Dit worden hopelijk onze toekomstige ambassadeurs’.

De talenten zelf zijn trots op hun uitverkiezing: ‘Maar we zijn er nog lang niet. We moeten nog zoveel leren, maar we dromen van de top en hebben daar alles voor over. En het is al geweldig om met de bondscoach te mogen trainen’.

De eerste lichting van de Limburg Future Pro’s sluit eind december hun leerjaar af. ‘Maar ik zal ze ook daarna verder volgen’, zegt Rob Ehrens. ‘En daarna komt er weer een tweede lichting, dit is een mooie start van een ambitieus traject op jacht naar de toptalenten van deze paardensportprovincie Limburg’, vult Cissy Schuring aan.