Met je paard door de Maasduinen, de Grote Heide, het Maasdal of de Heldense Bossen. Vanaf 1 juli j.l. kan het via de knooppuntenroutes in heel Noord-Limburg. Het ruim 670 kilometer tellende netwerk, ontwikkeld in samenspraak met talloze lokale ruiters en menners, neemt je mee langs de mooiste plekjes in de regio.

Na een intensief lobby traject in samenwerking met de KNHS en Routebureau Noord- en Midden-Limburg, is het netwerk gerealiseerd met investering door zeven gemeenten en de Provincie Limburg. De routes zijn samen met ruiters en menners uit de regio en verschillende terreineigenaren ontwikkeld en aangelegd.

Dit netwerk sluit aan op het netwerk dat in 2017 is gerealiseerd in Midden-Limburg. In totaal is er in Noord- en Midden-Limburg ruim 1300 kilometer routenetwerk te ontdekken. Samen met de gemeenten en vrijwilligers zorgt het Routebureau ervoor dat de routes beheerd en onderhouden worden. Op deze manier beleeft men lang plezier aan deze prachtige routes.

Er zijn 2 consumentenkaarten gemaakt die verkrijgbaar zijn via www.webshophartvanlimburg.nl en fysiek bij de VVV-vestigingen in de regio. Ook zijn de routes online te plannen via de routeplanner op wwww.paardrijdenlimburg.nl.

Routebureau Noord- en Midden-Limburg

Het Routebureau staat garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel recreatief routenetwerk en bevordert het gebruik van routes door bewoners, dag- en verblijfstoeristen. Dit doet zij door het beheren en onderhouden van de routenetwerken voor fietsers, wandelaars en ruiters en het ontsluiten van de route informatie naar Limburg Marketing en Visit Noord-Limburg. Daarnaast ontwikkelen zij nieuwe routestructuren in opdracht van onder anderen verschillende gemeenten. Het Routebureau werkte samen met Limburg Paardensport, KNHS en Dolmans Landscaping Group in het realiseren van dit project.