Stal Hendrix staat niet stil. Ook niet als het gaat om hun hengstenhouderij. Er zijn mooie ontwikkelingen te melden omtrent dit deel van het zeer complete paardenbedrijf. Zo zijn de KWPN-goedgekeurde hengsten El Primero (Numero Uno x Indorado) en Fandango HX (Vittorio x Odermus R) naar Amerika verkocht. Daarnaast voegt het bedrijf twee nieuwe goedgekeurde hengsten aan hun collectie toe, namelijk Gaspahr (Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve) en Cape Coral RBF Z (Cornet Obolensky x Argentinus).

Er was al langer interesse vanuit Amerika voor de twee talentvolle jonge hengsten maar de kogel is nu door de kerk. Fandango, de reservekampioen van ‘s-Hertogenbosch werd in 2013 ingeschreven als dekhengst bij het KWPN stamboek. Hij is gekocht door Redfield Farm uit New Jersey. De Amerikaanse amazone Adrienne Iverson zal het gaan uitbrengen in de sport. Ze vertelt: “Ik heb Fandango een aantal keer gereden tijdens mijn bezoeken aan Nederland. Hij viel me keer op keer positief op. Ik ben blij dat ik zo’n jong getalenteerd Nederlandse hengst in Amerika mag gaan uitbrengen.” Fandango blijft beschikbaar voor de fokkerij.

De in 2009 geboren Numero Uno-zoon El Primero vloog afgelopen zondag naar de Meralex Farm in Florida (USA). De Amerikaanse Louise Serio zal hem daar gaan uitbrengen in de sport. De hengst blijft in Amerika beschikbaar als dekhengst. In Nederland is diepvriessperma beschikbaar.

Maar de stallen op het hengstenstation blijven niet lang leeg. Stal Hendrix heeft nu met Gaspahr en Cape Coral RBF Z twee zeer beloftevolle jonge hengsten op stal staan. De driejarige bruine Berlin-zoon Gaspahr ontving afgelopen week zijn KWPN-dekbrevet. Zijn moeder is de keurmerrie Costa die zelf actief was op 1.30m-niveau. Vader Berlin (v.Cassini I) heeft onder Gerco Schröder zijn grote waarde in de sport bewezen. Inmiddels staat Berlin er vooral om bekend dat hij zijn springkwaliteiten doorgeeft aan zijn kinderen.

Cape Coral RBF Z is A.E.S. goedgekeurd. De grote schimmelhengst is een nakomeling van uitermate populaire topverever Cornet Obolensky. De vader van Cape Coral RBF Z staat dit jaar op de tweede plaats van de WBFSH-ranking van best verervende springhengsten wereldwijd. Ook aan moederszijde is Cape Coral RBF Z zeer interessant gefokt. Via Argentinus en Corofino I gaat hij terug op de zeer goede Holsteiner stam 429. Uit deze moederlijn komen onder andere de preferente Numero Uno (Marco Kutcher), het internationale springpaard Kassini’Jac (Ludo Philippaerts), Churchill (Cameron Hanley) en Dutch Capitol (Leon Thijssen).

Stal Hendrix gaat de fokkerij met deze twee hengsten met veel vertrouwen tegemoet. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website van Stal Hendrix.