‘Je leert van concullega’s’ en ‘wij zijn open over wat goed en slecht gaat, wij zijn geen concurrenten’, dat waren de woorden van de ondernemers van de Masterclass ‘Hippisch ondernemerschap Handels- en trainingsstallen Limburg’.

Zij kwamen zaterdag 15 november samen bij het mini-symposium dat tijdens Jumping Indoor Maastricht werd georganiseerd. Het symposium vormde de afsluiting van drie leerzame sessies voor de jonge hippisch ondernemers.

‘Je ziet elkaars bedrijven, je bespreekt van alles met elkaar en het zet je aan het denken’, aldus één van de ondernemers. De ondernemers waren enthousiast over de Masterclass. Zij deelden ervaringen en genoten van de gastsprekers. De ondernemers raden de Masterclass dan ook aan: ‘Er zijn veel dingen waar je in het dagelijks leven niet mee bezig bent. Door de Masterclass wordt je weer op scherp gezet!’

In de drie sessies begeleidde cursusleider Peter Scheer van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen de ondernemers naar een verbeterplan om hun bedrijf verder te professionaliseren. Hij koos Willemijn Poels als winnares met het beste verbeterplan, vanwege de eenvoud van haar plan. ‘Je moet keuzes maken en je focussen’ volgens Willemijn. Alle ondernemers ontvingen een certificaat voor hun deelname aan de Masterclass en zij kijken uit naar hun volgende samenkomst.

De Masterclass 2014 was een initiatief van Stichting Limburg Paardensport in samenwerking met de LLTB Vakgroep Paardenhouderij en is mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel.

Wil jij ook graag je blikveld verbreden en je bedrijf naar een hoger niveau tillen? Denk je dat de Masterclass ook iets voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Cissy Schuring via [email protected] of 06 – 310 449 30.