Op zondag 30 augustus zetten agrarische bedrijven hun staldeuren open tijdens het Agrifestijn Maasduinen. Ook de paardensport en -houderij is goed vertegenwoordigd. Tijdens dit evenement dat gemiddeld 10.000 bezoekers kent, worden veel demonstraties gegeven. Voor de jeugdige bezoeker is er veel te leren over heden en verleden. De route is een aaneenschakeling van culturele activiteiten er is heel veel te zien en te beleven o.a. presentatie smaakparels, een streekmarkt, bijenimker, dweilorkesten en dit alles aangevuld met de nodige terrassen met muziek en versnaperingen.

Aan de route is er ruimte voor bedrijven, instellingen en organisaties om zich te presenteren. FNRS Ruitersportcentrum Bergemo en de Rijvereniging en Ponyclub Ottersum vertegenwoordigen zich tijdens het Agrifestijn op het terrein van RV & PC Ottersum. Samen zullen zij in beeld brengen hoe de groei is van een beginnende ruiter op een manege tot het worden van een topruiter bij een rijvereniging. Er worden activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals ponyritjes. Daarnaast wordt er 4-tal gereden en onder live commentaar worden dressuurproeven en een pas des deux gereden door moeder en dochter!

Ook Ebbers Excellence in Horses opent haar deuren. Je kunt een kijkje nemen in de stallen en er zijn verschillende shows en demonstraties en er wordt een heuse bioscoopzaal ingericht waar je filmpjes over de paardenhouderij en paardensport kunt bekijken.

Kijk hier voor meer informatie over het Agrifestijn.