Pinkstermaandag stond helemaal in het teken van de paardensport in Nuth. Er vond een prachtige eventingwedstrijd plaats, Eventing Hulsberg. De nieuwe stallen en buitenpiste bij Equine Park Hulsberg werden geopend evenals de nieuwe hal bij Hagenbeck Stables. De dag van het paard werd gevierd en er was de uitreiking van de Grote Prijs Nuth. Ook vond de provinciale kick-off van Go for Gold Kids Paardensport plaats met aansluitend een workshop door bondscoaches Wim Ernes en Martin Lips. Beide bondscoaches waren enthousiast over de prachtige terreinen en kwamen tot de conclusie dat Zuid-Limburg goede mogelijkheden voor de paardensport biedt! Het unieke aan deze dag was dat deze door verenigingen en ondernemers in de gemeente Nuth werd georganiseerd.

Samenwerking is belangrijk – “Voor het derde jaar op rij hebben wij samen deze mooie dag georganiseerd. Voor de normale kleine concoursen was weinig animo, vandaar dat wij het initiatief hebben genomen om met meerdere partijen samen te werken. Zo konden we iets groters organiseren en dat is een succes geworden! We trekken een groter publiek, dat is belangrijk voor de sport. Er is echt iets moois ontstaan, een échte samenwerking,” vertelt Jos Bemelsman van Equine Park Hulsberg. Samenwerking tussen verenigingen en ondernemers om van deze dag een succes te maken is uniek en tegelijkertijd belangrijk, vinden zowel de gemeente als Jos. Rianne van der Meijden was aanwezig namens de gemeente Nuth. “Iedereen versterkt elkaar en zet zich belangeloos in voor deze mooie dag. De gemeente is trots op deze goede samenwerking. Wij juichen dit toe en bieden in samenwerking met Limburg Paardensport hulp daar waar mogelijk.”

Het begint bij de kennismaking – De opening van de nieuwe buitenpiste van Equine Park Hulsberg draagt bij aan de mogelijkheid om mooie wedstrijden te organiseren. Ook andere verenigingen hebben de mogelijkheid om daar een wedstrijd of evenement te organiseren. Ze willen de paardensport naar een hoger niveau tillen. De samenwerking met andere organisaties is een mooie stap om dit doel te bereiken. Hagenbeck Stables organiseert internationale westernwedstrijden en staat in de top 5 van westernstallen. Sonja Hagenbeck vertelt: “Naast de wedstrijdsport willen we ook de breedtesport faciliteren. Mensen kunnen bij ons met lespaarden kennis maken met deze tak van sport. Iedereen kan bij ons terecht, kinderen en volwassenen.”

Paardensportgemeente Nuth – De paardensport is één van de drie speerpunten binnen de gemeente Nuth. De gemeente wil bijdragen aan de paardensport en brengt vraag en aanbod samen. Zo kunnen ook hier nationale en internationale wedstrijden plaatsvinden. Gedeputeerde Ger Koopmans opende de nieuwe accommodaties samen met burgemeester Desirée Schmalschläger. “Samen tillen we de paardensport naar een hoger niveau. Wij willen in samenwerking met Limburg Paardensport maximaal draagvlak creëren bij iedereen: gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs, zorg en de sport zelf,” vertelt Anita Marx van de Provincie Limburg.