Op 18 maart is het weer zover: de verkiezingen van de Provinciale Staten. Rudy Tegels is een gedreven kandidaat en heeft een groot hart voor de paardensport. Daar wil hij zich vanuit de politiek ook voor gaan inzetten. Hij heeft zelf paarden en is jarenlang als groom mee op concours gegaan. Ook is hij al een hele tijd actief als bestuurslid bij de Ruiterclub in het Noord-Limburgse Sevenum. Vooral bij de organisatie van activiteiten zoals het Ruitersportweekend Sevenum is hij nauw betrokken.

Paardensport in Limburg – “Er zijn veel paardensportliefhebbers in Limburg. Mensen die er hun brood mee verdienen of als hobby de sport beoefenen. Deze mensen beleven plezier aan de paardensport en zijn voor mij een belangrijke doelgroep. Ik wil al deze mensen de kans geven om hun sport te beoefenen.” vertelt Rudy. Bij de Limburgse overheden en in de politiek groeit steeds meer het besef dat de paardensport belangrijk is voor de Limburgse samenleving: het biedt werkgelegenheid, draagt bij aan de economie en heeft een rijk verenigingsleven. Overheden investeren meer in de paardensport, door bijvoorbeeld financiële ondersteuning van evenementen en het faciliteren van de bouw van paardensportaccommodaties. “De paardensport is één van de twee speerpuntsporten in Limburg. De overheid ziet steeds meer het belang van de paardensport voor Limburg.”

Breedtesport en topsport – Rudy wil het uitoefenen van de paardensport faciliteren. In zijn ogen is het belangrijk om de breedtesport én topsport te ondersteunen. Rudy legt uit: “Deze twee hebben elkaar nodig. De breedtesport geniet van topsport en wordt zo geënthousiasmeerd. Maar de topsport heeft de breedtesport ook nodig, hier komen ruiters en paarden uit naar voren.” Aandacht voor talentontwikkeling is volgens Rudy belangrijk voor de continuïteit in de paardensport. Daarbij is ook het hippische onderwijs belangrijk. “Zo blijven we een paardensportprovincie en bouwen we dit ook uit. De uitvoering van het Limburgs Paardensportplan draagt hier zeker aan bij. Het is een geweldig en uniek initiatief dat goed wordt opgepakt.” vertelt een enthousiaste Rudy Tegels.

Paardensportprovincie Limburg – “Limburg is al een echte paardensportprovincie”, hier zijn Rudy en bondscoach Rob Ehrens het over eens. Woensdag 4 maart waren beiden aanwezig bij een mooie bijeenkomst over de paardensport in het campagnehuis. De bondscoach en Geert van Wijlick, voorzitter van KNHS Regio Limburg, gaven beiden hun visie op de paardensport. “We zijn al een echte paardensportprovincie als ik zie hoeveel mensen actief zijn in de sport. Door samen te werken en initiatieven te ondersteunen versterken we dit imago alleen maar. Er zijn vele ontwikkelingen: de bouw van Equestrian Centre de Peelbergen, de succesvolle terugkeer van Jumping Indoor Maastricht, versterking van het hippisch onderwijs en meer.

Daar sta en ga ik voor! – “Ik wil mij voor alle paardensportliefhebbers in Limburg inzetten om van Limburg nog meer een paardensportprovincie te maken. Daar ga ik voor en daar sta ik voor!” Rudy heeft 3 speerpunten die belangrijk zijn bij zijn beoogde inzet vanuit de Provinciale Staten van Limburg: het bevorderen van de breedtesport en topsport; zorgen voor voldoende goede faciliteiten en het stimuleren van talentontwikkeling.

“Als volksvertegenwoordiger wil ik midden tussen de mensen in de paardensport staan, zodat ik weet wat er speelt. Zo zetten we samen Limburg als dé paardensportprovincie van Nederland nog beter op de kaart!”

Kijk hier voor meer informatie.