Manege In Draf verzorgt in samenwerking met Ruiterclub Wittenhorst, Manege Wieneshof, Kleur (onderdeel van zorginstelling Dichterbij) en zorgboerderij Wienes, paardrijlessen voor mensen met een beperking. Deze lessen worden gegeven op woensdagmiddag bij Manege Wieneshof in Hegelsom.

Manege In Draf biedt op diverse locaties (o.a. in Gennep, Oploo, Afferden, Meerlo en Broekhuizenvorst) de gelegenheid om paard te rijden ter ontspanning, om te snoezelen, huifkar te rijden en om paardrijlessen te nemen.

Dit aanbod is voor iedereen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De paarden zijn uiterst braaf en betrouwbaar, het personeel is opgeleid in zowel de zorgsector als ook in de paardenbranche. Dit geeft een bijzondere meerwaarde voor mensen met een beperking doordat men dan beter begrepen wordt, het personeel een goed inlevingsgevoel heeft en weet hoe om te gaan met probleemgedrag en dat te combineren met het paardrijden. Hierdoor heeft het paardrijden ook daadwerkelijk meerwaarde voor deze doelgroep.

Kijk voor meer informatie op www.indraf.info of neem contact op met Jeannet Janssen via 06-46575106.