Kinderen kennis laten maken met de meest uiteenlopende takken van sport en bewegen, dat is het doel van Go for Gold Kids. Go for Gold Kids Paardensport wordt de komende twee jaar door Limburg Paardensport in samenwerking met de lokale paardensportaanbieders in de provincie uitgerold. Hierdoor kan jeugd op basisscholen in heel Limburg laagdrempelig kennismaken met de paardensport.

Met de klas op pad naar een manege of te gast op een paardensportevenement in de buurt, het kan allemaal! Kinderen maken kennis met de wereld van pony’s en paarden en ze mogen ponyrijden. Alle kinderen die meedoen krijgen een cadeaubon om proeflessen te gaan volgen bij een manege in de buurt. Ze krijgen ook allemaal een uitnodiging voor de JIMMY-ochtend tijdens Jumping Indoor Maastricht. “Door sportdeelname te stimuleren bij kinderen wordt de gezondheid bevorderd, een impuls gegeven aan de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op scholen en aan ledengroei in de sport gewerkt,” aldus gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg.

Spannende kick-off – Op Pinkstermaandag vond tijdens Eventing Hulsberg de provinciale kick-off plaats van Go for Gold Kids Paardensport. “Er waren veel enthousiaste kinderen aanwezig. Als kick-off was een leuke act bedacht. Er stonden 25 kinderen aan de ene kant van een touw, aan de andere kant stonden twee Belgische trekpaarden. U raadt wel wie er aan het langste eind trok? Het was een mooie happening en een mooie start voor Go for Gold Kids Paardensport” vertelt Jan Janssen, voorzitter van Limburg Paardensport. 

Een topsportklimaat voor talenten – Voorzitter Jan Janssen vertelt verder: “Limburg Paardensport wil een topsportklimaat aanbieden voor talenten. Dat begint met de allerkleinsten kennis laten maken met de paardensport. We moeten zorgen dat we de faciliteiten hebben waarin talenten aan de slag kunnen en de mogelijkheid hebben om door te groeien. Als Limburg Paardensport willen we deze complete keten aanbieden voor deze talenten. Van het kennis laten maken tot topsportaccommodaties, topconcoursen, internationale stallen, een goede coach en een goede trainer. We willen onze talenten in de eigen geborgenheid van Limburg laten opgroeien. Zo krijgen onze Limburgse talenten de kans om aan de weg te timmeren en uiteindelijk op de Olympische Spelen een medaille te halen.”

Meer weten over Go for Gold Kids Paardensport? Neem dan contact op via [email protected].

Kinderen kennis laten maken met de meest uiteenlopende takken van sport en bewegen, dat is het doel van Go for Gold Kids. Go for Gold Kids Paardensport wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).