De dertiende editie van de Dutch Sport Horse Sales is een briljante editie geweest op Equestrian Centre de Peelbergen afgelopen dinsdagavond. Met een gemiddelde prijs van 132.000 euro en de uitzonderlijke merrie Cherry Tania als veilingtopper voor 385.000 euro brak de Dutch Sport Horse Sales weer alle records. Traditiegetrouw, vijf procent van de verkoopprijs van de veilingtopper werd gedoneerd aan het Uryadi’s Village fonds van Jennifer Crooks.

De gemiddelde prijs van de Dutch Sport Horse Sales steeg met maar liefst 12.000 euro ten opzichte van vorig jaar en vanaf heden zal Cherry Tania (Cellestial x Con Capitol) de boeken in gaan als het duurste paard aller tijden verkocht op de Dutch Sport Horse Sales. De zesjarige merrie Cherry Tania sprong fantastisch op zowel de veilingvideo als op de presentatie, en in de toekomst zal deze merrie haar kwaliteiten nog vele keren kunnen laten zien, want ze gaat naar één van ’s werelds beste ruiters. De sponsor van de Amerikaanse top amazone Laura Kraut kocht de uitzonderlijke merrie Cherry Tania aan.

De paardenmannen achter de Dutch Sport Horse Sales, Paul, Emile, Timothy en Michel Hendrix en Yves Houtackers, kunnen zeer tevreden terugkijken op het resultaat van dit jaar. “Wat een avond!”, zegt Michel Hendrix namens de selectiecommissie. “We wisten dat we een excellente groep van jonge, getalenteerde springpaarden hadden. Maar we konden alleen maar dromen van deze uitkomst! We zijn erg trots dat onze klanten weer hun vertrouwen hebben geuit in de Dutch Sport Horse Sales. Er zaten dit jaar weer verschillende exceptionele paarden in de collectie en we zijn bijzonder dankbaar dat deze paarden naar zulke goede nieuwe eigenaren gaan!”

Naast Cherry Tania werden nog vijf andere paarden verkocht voor een bedrag boven de 200.000 euro. De indrukwekkende hengst Corragio (Conthargos x Tjungske) werd verkocht aan een Turkse klant voor een bedrag van 295.000 euro. Met zijn enorme vermogen, geweldig manier van springen en prachtige exterieur was Corragio één van de hoogtepunten van de collectie dit jaar. De groep vierjarige springpaarden was sowieso uitzonderlijk, met Haufóm (Tangelo van de Zuuthoeve x Hamlet) die voor 220.000 euro vertrok naar het Verenigd Koninkrijk.

De vijfjarige merrie Gitania (Cantos x Lux) – halfzus van het Olympische springpaard Bardolino – werd verkocht voor 255.000 euro naar de Verenigde Staten, terwijl Larca van Erpecom (Kashmir van Schuttershof x Darco) voor 200.000 euro ook de Atlantische Oceaan oversteekt. F.Umonia (Chellano Z x Voltaire) blijft voor 200.000 euro op Europese bodem en gaat naar België.

In de pauze van de Dutch Sport Horse Sales vonden nog enkele prachtige huldigingen plaats in de piste van Equestrian Centre de Peelbergen. Voor de eerste keer werd de DSHS Youngster of the Year-award uitgereikt. De zesjarige Brighton Bay (Ultimo x Kreator xx), geboren als Fulltime Fortuna, van Emma Augier de Moussac werd uitgeroepen als eerste DSHS Youngster of the Year. “Hij is geweldig, hij heeft al twaalf internationale overwinningen met mij geboekt”, voegde Emma toe nadat ze de award in ontvangst nam.

De Horse of the Year-award werd uitgereikt aan Emma Heise’s Viper Vrombautshoeve Z (Verdi x Karioka de Follee), dankzij meerdere internationale overwinningen, waaronder twee CSI2* Grote Prijzen.

De Dutch Sport Horse Sales gaf ook speciale aandacht aan familie Hechme uit Libanon, de eigenaren van de zevenjarige Everest (Carambole x Indoctro). Afgelopen zondag won Everest met Luc Steeghs de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap voor zevenjarige springpaarden in Lanaken.

Een heel speciaal moment was ook de huldiging van de Olympisch kampioen: Nick Skelton. De Britse springlegende kreeg een staande ovatie van het publiek voor zijn historische prestatie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn nu al legendarische hengst Big Star.

De Dutch Sport Horse Sales kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie en we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Bron: Duthc Sport Horse Sales