Rob Ehrens heeft tijdens het Limburgs Paardensport Gala 2022 de oeuvreprijs in ontvangst genomen. De meest succesvolle oud-bondscoach kreeg de prijs overhandigd van oud-winnaar Emile Hendrix. Ehrens nam een jaar geleden afscheid als bondscoach, na 16 jaar in die functie actief te zijn geweest, met veel gewonnen prijzen, waaronder het EK en het WK met Oranje. “Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling maar ik vind het wel mooi dat de paardensportwereld me hiervoor op deze manier bedankt, ik had dit helemaal niet zien aankomen”, aldus Ehrens die ook nog door zijn zoon Robbert warm werd toegesproken. Samen leiden zij het opleidingscentrum in Weert, waar Ehrens ook de Limburg Future Pro’s traint.

Sanne Thijssen werd gelauwerd als Topsporter van het jaar. De Sevenumse kreeg de Award overhandigd door gedeputeerde Madeleine van Toorenburg van de Provincie Limburg. Thijssen won ondermeer dit jaar de Grote Prijs van Madrid en maakte haar debuut op het WK in het Deense Herning. Met Oranje won ze de landenwedstrijd van het CHIO in Rotterdam. “Geweldig om deze prijs te mogen winnen in deze piste. Vorig jaar kreeg ik de prijs ook, maar toen was er geen gala vanwege de coronapandemie. Dit is een hele mooie start van het JIM-weekend, onze thuiswedstrijd”, zei Sanne ondermeer in het bijzijn van haar vader en tweevoudig JIM-winnaar Leon Thijssen.

Prijs Sanne

Brent Janssen werd het Limburgs Talent van het Jaar. De menner pakte twee medailles op het EK in Hongarije. Hij kreeg de prijs uit handen van voormalig Europees, Wereld- en Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, die Brent nog een goed advies meegaf: “Talent is mooi, maar succes behaal je met geloof en hard blijven werken, en dat bewijs jij”. Janssen benadrukte in zijn bedankwoordje de rol van zijn ouders, die hem altijd hebben gesteund en geholpen in zijn gang naar de vele internationale wedstrijden.

Prijs Brent

De Limburgse Paardensportprijzen werden uitgereikt aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht. Het Paardensport Gala is een initiatief van Limburg Paardensport en JIM.