Vijf Limburgse toptalenten worden dit jaar intensief getraind door bondscoach Rob Ehrens. Dat is het resultaat van de eerste scoutingsdag van het nieuwe project, Limburg Future Pro’s. Woensdag 26 februari vond op het Talenten Training Centrum van Rob Ehrens in Weert de eerste selectie plaats. 45 Limburgse ruiters meldden zich aan voor het traject, waarbij ze intensief door Ehrens worden begeleid. Uit de 45 aanmeldingen selecteerde Rob 10 kandidaten voor de scoutingsdag. Rob nam de tijd om de ruiters en amazones tussen de 12 en 25 jaar goed te leren kennen. De kandidaten werden één op één door hem getraind en begeleid. Na de individuele terugkoppeling werden de volgende vijf talenten geselecteerd:

  • Britt Driessen
  • Mila Hoeijmakers
  • Lex Gijsen
  • Emma Bocken
  • Tobias Luikens

“Zoals we al eerder meldden zijn we op zoek gegaan naar écht uitzonderlijk talent. En dat zoeken we in ruiters die van nature veel gevoel hebben voor hun paard of pony, onverwachte situaties in het zadel kunnen oplossen, een parcours kunnen rijden met gevoel voor de wendingen, oog voor de sprong hebben en heel leergierig zijn. Het is dan ook mooi om te zien dat we deze talenten in Limburg hebben en wij hier mee aan de slag kunnen!’, blikt Rob Ehrens enthousiast terug op de middag. “Maar er is ook nog genoeg werk aan de winkel. Het valt me op dat veel ruiters en amazones de dressuurmatige basis onvoldoende beheersen. Hier gaan we dus ook flink aan werken”. Het Limburg Future Pro’s traject is een samenwerking tussen Limburg Paardensport, Stal Ehrens en KNHS Nederland.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan onze facebookpagina: @Limburgpaardensport en bezoek onze website www.limburgpaardensport.com