In het intieme dressuurstadion van het Kralingsebos werden op zondag de finale wedstrijden in het kader van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup voor Junioren en Young Riders verreden. De ochtendwedstrijd was vooral van belang als laatste observatiemoment voor bondscoach Tineke Bartels, die Rosalie Bos en Anne Meulendijks naar huis zag gaan met de overwinningen.

Volgens bondscoach Tineke Bartels had zij op zondagochtend bij de Junioren twee sterke proeven gezien en daarbij doelde zij op de ritten van Jeanine Nekeman (RV Hasselt) en Rosalie Bos (LR Weert). “In de aanloop naar deze tweede en laatste observatiewedstrijd dacht ik dat het eenvoudiger zou zijn een team voor het EK samen te stellen, maar die gedachte werd niet bewaarheid. Sommige combinaties hadden duidelijk last van de druk die zo’n laatste observatiemoment met zich meebrengt, waardoor foutjes werden gemaakt”.

Over Rosalie Bos met Bolita was de bondscoach zeer te spreken. “Rosalie reed een mooie aansprekende proef. Sterk punt van Rosalie is dat zij bestand is tegen de druk en voor mij is Bolita een paard met veel potentie, mede dankzij de grootramige bewegingen. In de Kűr op muziek wisselden beide combinaties stuivertje, waardoor uiteindelijk Rosalie Bos de KNHS-CHIO Rotterdam Cup bij de Junioren winnend afsloot en Jeanine Nekeman met Vlingh tweede werd.

Inmiddels met een prachtig VWO-diploma op zak wacht Rosalie Bos berichtgeving van de bondscoach af over wie onderdeel uit zal maken van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen dressuur voor Junioren in Arezzo (Italië) van 9 t/m 13 juli.

Bron: Hippique Media