De 17e editie van het Ruiterfestijn Meerlo van vrijdag 6 t/m zondag 8 juni op De Megelsprong, vindt dit keer plaats in het kader van het 80-jarig bestaan van de organiserende vereniging Rijdt met Beleid uit Meerlo.

Ook dit keer weet Meerlo weer een nieuw element aan haar concours toe te voegen: de tuigpaardensport. Een sport waarin het show element prevaleert met een vonk die overslaat naar het publiek want telkens leidt een voorstelling van tuigpaarden tot groot enthousiasme bij het publiek. De feestavond op zaterdag wordt verrijkt met shows van 50 tuigpaarden en speciale aandacht voor de sportieve successen van de organiserende vereniging. Maar liefst 25 leden kregen afgelopen jaar een kampioensrozet opgespeld.

Het concours kent wederom een bomvol deelnemersveld. Waar de dressuursport (zondag) en ponysport (zaterdag) aan klandizie lijkt in te boeten, zijn de springrubrieken volledig uitverkocht met zelfs wachtlijsten naast de 1600 combinaties die wel een startplek hebben weten te bemachtigen.

Op vrijdag starten de jonge paarden in de KWPN Limburg – Stal Hendrix competitie terwijl op zaterdag de gevorderde ruiters een gooi doen naar de Grote Prijs van Meerlo. Met maar liefst 75 aanmeldingen voor deze rubriek strijden alle toppers uit de regio en ook buitenlandse ruiters om de hoofdprijs.

De fokkers uit de regio komen bij elkaar tijdens het Fokkerssymposium dat op zaterdagmiddag wordt georganiseerd over het thema “De impact van embryotransplantatie op de fokkerij”. Alle belangstellenden zijn dan van harte welkom in de VIP-tent, aanvang 14.00u. Voor de bezoekers van het symposium wordt een loterij georganiseerd waarbij vele interessante prijzen zoals dekkingen en kortingsbonnen te winnen zijn.

Kijk hier voor het programma.