Op 4 en 5 oktober a.s. organiseert Paardensportvereniging Ysselsteyn haar traditionele Samengestelde Wedstrijd (SGW).  Spectaculaire paardensport in al haar facetten met dressuur, springen en een cross country op het uitdagende bosparcours aan de Midden-Peelweg in Ysselsteyn.

Al jaren is SGW Ysselsteyn een geliefde  eventing wedstrijd voor ruiters en publiek. Ook deze editie hebben ruim 400 deelnemers van alle leeftijden en niveau’s zich ingeschreven om aan de wedstrijd deel te nemen.  Zaterdagochtend beginnen de jongste ponyruiters met hun wedstijd. Hierna zal per wedstrijd de moeilijkheidsgraad van de te rijden proeven  oplopen tot zondagnamiddag wanneer de wedstrijd van de  klasse Z paarden staat gepland. Het programma loopt op beide wedstrijddagen van 8:30 – ca. 17:00 uur.

Met deelnemers uit het hele land, België, Duitsland en dit jaar zelfs China, krijgt het evenement een internationaal tintje. Diverse toppers in de eventingsport komen naar Ysselsteyn waaronder Olympische Spelen deelnemer Tim Lips,

Mede dankzij de grondeigenaren, sponsoren en vele vrijwilligers is de organiserende vereniging er wederom in geslaagd een aantrekkelijk evenement op poten te zetten met een spectaculaire doch faire cross-country.

Voor het publiek een mooi uitje. Lekker buiten, wandelend door de bossen kan men het parcours van dichtbij volgen en zien hoe de deelnemende combinaties de hindernissen overwinnen. Natuurlijk is de horeca goed verzorgd met voldoende gelegenheid voor een hapje of drankje.