Limburg maakt op het gebied van paardensport een enorme ontwikkeling door. De paardeneconomie floreert, en Limburg timmert hard aan de weg om een voedingsbodem te creëren en als hippisch centrum te fungeren in Nederland. Limburg Paardensport mag met trots een nieuwe partner toevoegen aan haar netwerk: Aelmans Adviesgroep.

Pas als plannen op papier worden gezet worden ze tastbaar – “De hippische dynamiek in Limburg gaat hard vooruit,” vertelt voorzitter Jan Janssen van Limburg Paardensport. Daar hoort ontwikkeling natuurlijk ook bij. We zien het vaak: er zijn plannen en ambities om iets neer te zetten, maar vaak loopt het mis of moeilijk omdat de expertise die nodig is ontbreekt. Pas als die plannen, visies en ambities goed op papier worden gezet worden ze tastbaar. De kennis die daarvoor nodig is, die heeft Aelmans Adviesgroep. In Aelmans hebben we de perfecte partner gevonden.”

Limburg Paardensport en Aelmans hebben er voor gekozen om elkaar vooral scherp te houden de komende twee jaar. “Je kunt ook een samenwerkingsverband voor tien jaar afsluiten, maar als je vervolgens geen actie onderneemt krijg je niks voor elkaar. Wij gaan voor een kwalitatief goede samenwerking met een toegevoegde waarde,” zegt van Adrie van Oerle van Aelmans.

Meewerken aan de professionalisering van de paardensport – Aelmans Adviesgroep richt zich op vijf werkgebieden: omgeving, vastgoed, milieu, agro en bouw. Deze werkgebieden tonen veel raakvlakken met ontwikkelingen in de paardensport. “Een van onze motto’s is ‘u helpen bij het realiseren van uw ambities van morgen’,” zegt van Oerle. “Wij helpen ondernemers. Wij willen meewerken aan de professionalisering van de paardensector. Bij Aelmans hebben we een aantal mensen, waaronder ikzelf, die actief zijn in de paardensport. We kennen deze specifieke wereld en spreken hun taal”.

“Paardensport is op het moment de tweede sporteconomie in Nederland.” voegt Van Oerle toe. “Het economische belang van de sport wordt nog altijd onderschat. Er zijn maar weinig gebieden in Nederland waar zoveel paardensport bij elkaar komt. Limburg is het epicentrum van het hippisch gebeuren. Wij zien dan ook het belang in van het ontwikkelen van de paardeneconomie in Limburg. Zo zien we bijvoorbeeld kansen vanuit de agrarische sector. Er komen locaties vrij die perfect passen bij diverse paardgerelateerde activiteiten.”

De toekomst van de paardensport – Van Oerle denkt dat de toekomst van de paardensport in Limburg er rooskleurig uitziet. Hij ziet een aantrekkende werking naar het hippische gebeuren in Limburg. Er is al veel interesse uit Europa, maar hij verwacht dat dit in de toekomst nog breder wordt en ook aandacht krijgt uit Amerika en Azië. Voordat het zo ver is, is er een verdere professionalisering van de sector nodig. “Goed voorbereidde plannen kosten aan de voorkant wat extra, maar verdienen zich aan de achterkant dubbel terug,” zegt Van Oele als afsluiter. “Een goede begeleiding is onmisbaar!” Aelmans en Limburg Paardensport kunnen elkaar uitstekend aanvullen en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!