Stal Hendrix is erin geslaagd om de Grand Prix-springhengst Ultimo van ter Moude (Capitol I x Major de la Cour) naar Nederland te halen. Hierdoor is de inmiddels 19-jarige schimmelhengst beschikbaar geworden voor de Europese fokkerij. Ultimo van ter Moude, elite hengst bij het Belgische BWP en goedgekeurd bij Selle Francais, is sindskort gestationeerd bij Stal Hendrix in Kessel.

Ultimo van ter Moude, een van de laatst levende goedgekeurde zonen van Capitol I, werd in Amerika succesvol uitgebracht op Grand Prix-niveau door Todd Minikus. Het duo won onder andere de Grand Prix North Coast Jumper Classic, de Grand Prix Beacon Hill en de Grand Prix Welcome Stake North Coast Jumper Classic.

Als jonge hengst stond hij als dekhengst gestationeerd in Frankrijk waar hij beschikbaar was voor de fokkerij. Uit slechts een beperkt aantal dekkingen bracht hij vele goede paarden voort. De bekendste vier Grand Prix-paarden van Ultimo van ter Moude op dit moment zijn:

·         Quechua d’Emeraude – Simon Delestre (FR)

·         Rouge Pierreville – Edwin Smits (CH)

·         Ramona de Flobecq – Andre Thieme (DE)

·         Quartz Rouge – Jerome Hurel (FR)

De schimmelhengst die recentelijk aan de collectie van Stal Hendrix is toegevoegd zal te zien zijn tijdens de jaarlijkse hengstenshow die dit jaar plaatsvindt op woensdag 6 april.

Voor meer informatie, gaat u naar de website www.stalhendrix.nl.

Bron: Stal Hendrix