Stichting Paardensport Nuth is de eerste stichting die is opgericht als lokaal platform voor ondernemers en verenigingen in de paardensector. “Ons doel is het gezamenlijk promoten van de paardensport in Nuth. Samen bereik je meer dan alleen.” vertelt Ilse Limpens, secretaris van de stichting.

Paardensport voor iedereen – Theo Blijlevens is voorzitter van de stichting. “Het begon zo’n zeven jaar geleden. Er ontstond steeds meer de behoefte om samen te werken. En sinds een paar maanden bestaat Stichting Paardensport Nuth officieel. We stimuleren de paardensport in de gemeente Nuth in de breedste zin van het woord. We zijn er voor de recreant, wedstrijdruiter en paardenhouder.” Ilse Limpens vertelt verder: “Er zijn meer dan 800 paarden in de gemeente Nuth en zo’n 1.000 ruiters. Die willen we bereiken en daar doen we het voor.”

Samen kom je verder – Samenwerken in de paardensport biedt meer mogelijkheden. Het opent deuren en tilt de paardensport naar een hoger niveau. “Het promoten van de paardensport is belangrijk! We willen evenementen sterker en beter maken. Daarnaast zijn we ook veel bezig met economische samenwerkingen, zoals gezamenlijke mestafvoer.” vertelt de voorzitter. Dit traject is een paar jaar geleden met ondersteuning van Huis voor de Sport Limburg en Limburg Paardensport verder in gang gezet.

Hulp van de gemeente – De gemeente Nuth heeft een belangrijke rol gehad in het ontstaan van de stichting. Rianne van der Meijden van de gemeente Nuth vertelt: “Sinds 2004 is paardensport in de gemeente een van onze speerpunten. In 2007 is er een werkgroep ontstaan en kwam de samenwerking op gang. Het valt en staat met de ondernemers en rijverenigingen zelf. Zij zijn degene die het moeten doen en het ook doen! Ze zijn hartstikke fanatiek!”