Ondanks de versoepelende maatregelen in grote delen van Europa, en de openstelling van de grenzen is de verwachting dat de meeste Nederlanders dit jaar recreëren en vakantie houden in eigen land. Nederland heeft veel moois te bieden en zeker voor de paardensport-liefhebber.

Eén van de speerpunten voor de Stichting Limburg Paardensport en haar partners is het verbeteren en vermarkten van de buitenrij mogelijkheden in de provincie. In Limburg wordt hard gewerkt aan een provinciaal dekkend knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Inmiddels is dat voor bijna 75% gereed.

Op initiatief van Limburg Paardensport en Limburg Marketing is in samenwerking met de KNHS in 2019 het label PaardenWelkom ontwikkeld en wordt dit landelijk uitgerold. Zo hadden 3 Limburgse paardenbedrijven vorig jaar de primeur tijdens de uitreiking van de eerste officiële PaardenWelkom-gevelborden.

Het PaardenWelkom-label kenmerkt locaties met uitstekende service en faciliteiten voor ruiters en menners die graag buiten willen rijden, zodat ze veilig en optimaal kunnen genieten van een (meerdaagse) rit of vakantie. Alle relevante informatie is te vinden op www.buitenrijden.nl.

Maak nu in Limburg versneld en goedkoper aanspraak op het kwaliteitskeurmerk PaardenWelkom. Vanaf nu is een stimuleringsregeling voor het verkrijgen van het PaardenWelkom-label beschikbaar waar Limburgse locaties gebruik van kunnen maken. Dat is een versneld traject met voorinspectie vanuit de KNHS Regio Limburg en 50% korting op de deelnamekosten voor het eerste kalenderjaar. Aanmelden hiervoor kan via [email protected] onder vermelding van “stimuleringsregeling Limburg Paardensport”.

Promotie van de gelabelde locaties vindt plaats via de routeplanners op de websites van www.paardrijdenlimburg.nl en www.buitenrijden.nl. Bekijk hier meer informatie over het label en de criteria. Neem voor eventuele vragen contact op met Eileen Bakker, Accountmanager Recreatiesport van de KNHS, via 06- 295 091 96 of mail naar [email protected].