Op dit moment halen niet alle inwoners van Limburg de aanbevolen richtlijn voor sport- en beweegdeelname. De aanbevolen richtlijn voor kinderen is om 1 uur per dag matig tot intensief te bewegen, en om 3 keer per week bot- en spierversterkende activiteiten te doen. Voor volwassenen is de aanbevolen richtlijn 2,5 uur per week matig intensief bewegen en 2 keer per week bot- en spierversterkende activiteiten.

Met deze subsidieregeling willen we twee groepen in het bijzonder stimuleren om meer te sporten en te bewegen. Jongeren in het primair onderwijs en senioren in een kwetsbare positie. Voor kinderen is sport en bewegen een investering in de toekomst. Het helpt bij een goede fysieke en mentale ontwikkeling. Voor ouderen is sport en bewegen noodzakelijk om in een goede conditie te blijven. Maar COVID-19 maakt het nu voor veel ouderen helaas moeilijker dan normaal om actief te blijven.

De subsidieregeling is bedoeld voor het ondersteunen van projecten die  de sport- en beweegdeelname bevorderen van jongeren in het primair onderwijs en senioren in een kwetsbare positie.

Het subsidiebedrag dat kan worden aangevraagd is minimaal €1.000,- en maximaal €10.000,- per project. Voor beide doelgroepen van de subsidieregeling gelden aparte subsidiecriteria.

Meer informatie over de subsidieregeling en de uitgebreide criteria vind je hier.

 

Foto: Stephanie Welschen