De laatste sessie van de Masterclass voor jonge ondernemers van trainings- en sportstallen in Limburg werd november jl. gehouden. Medio januari werd een terugkomdag georganiseerd. Tijdens deze dag werd met de deelnemers teruggeblikt op de verschillende sessies en ook werden wensen en verbeterpunten voor een nieuwe editie besproken.

De dag begon met een toelichting vanuit de gastlocatie: HAVENS Diervoeders in Maashees. Daarna volgde een rondleiding door de fabriek. Twan Vullers, een van de deelnemers aan de Masterclass: “Het is interessant om te zien wat er schuil gaat achter de producten die je dagelijks gebruikt.” Hierna verzorgde Irene Wolfs (KWPN) een interessante presentatie over de marketing van het KWPN paard en de trends en ontwikkelingen in de internationale handel. “Een leerzaam verhaal, zo zie je dat er toch acht man bezig zijn met de marketing van het KWPN-paard. Interessant om te horen dat de marketing in China en Rusland zijn vruchten heeft afgeworpen. Deze kennis kunnen wij als deelnemers weer meenemen in ons eigen bedrijf.” vertelt Twan.

Samen leren – ’s Middags werd de Masterclass geëvalueerd. Wat waren positieve punten en wat kon beter? Vooral de combinatie van een bedrijfsbezoek en gastspreker werd als erg positief ervaren. Ook Twan is erg positief over de Masterclass: “Het uitwisselen van ervaringen met andere ondernemers was erg fijn. Je kijkt samen kritisch naar je eigen ondernemerschap. Zo kijk je of je zelf bewust bezig bent met deze onderwerpen. Hier word je keer op keer op gewezen. Daarnaast is ook de begeleiding tijdens de onderlinge discussies belangrijk. Door iemand die ook de bedrijfskundige kant van het verhaal aan bod laat komen en je duidelijk maakt dat geen enkel bedrijf een uitzondering is.”

Samen blijven leren – Aan het einde van de dag werd besloten dat de deelnemers van de Masterclass samen verder willen gaan. Één keer per kwartaal komen ze bij elkaar voor een inhoudelijke dag. Tijdens deze dag willen ze een bedrijf bezoeken en een gastspreker uitnodigen. Zo zetten ze de onderlinge kennisdeling voort. Deze informatieve en leerzame dag werd afgesloten met een lekker stamppotbuffet aangeboden door HAVENS Diervoeders.

Ben jij ook een jonge ondernemer in de paardensport? Ben je ambitieus en wil jij je graag onderscheiden en zou je mee willen doen aan een nieuwe editie van de Masterclass? Meld je dan voor meer informatie via [email protected].