Paardenfok- en -opfokbedrijven kunnen zeker tot 1 april 2014 de btw-landbouwregeling toepassen. Hetzelfde geldt voor paardenhandelaren en de btw-veehandelsregeling. Het ministerie van Financiën heeft medegedeeld dat fok- en opfokbedrijven de btw-landbouwregeling kunnen toepassen voor de levering van ALLE soorten paarden, dus niet alleen van slachtpaarden, fokmerries en dekhengsten. Net zoals paardenhandelaren de btw-veehandelsregeling kunnen toepassen voor de levering van alle soorten paarden.

De btw-landbouwregeling of de btw-veehandelsregeling is niet voor elk bedrijf de beste keuze. Laat u hierover adviseren door uw accountant of fiscalist. Het ministerie heeft aangekondigd dat per 1 april 2014 de bovenstaande goedkeuringen worden heroverwogen.

De LLTB en collega partners in de Sectorraad Paarden zullen zich voor handhaving blijven inzetten. We zullen met name energie steken in de collectieve Europese aanpak, omdat het Ministerie van Economische Zaken de Europese regelgeving volgt en daarbij ook nauwlettend de interpretatie door andere lidstaten, met name Frankrijk en Duitsland, volgt.

Opfokbedrijven kunnen, als ze de btw-landbouwregeling niet toepassen, voor hun opfokdiensten aan derden vooralsnog het tarief van 6 procent btw blijven hanteren. Het ministerie zal ook deze goedkeurig heroverwegen.

Kijk hier voor het volledige bericht.