Met gepaste trots presenteren wij twee nieuwe bestuursleden: Geert van Wijlick (voorzitter KNHS Regio Limburg) en Peter van de Pas (bestuurslid LLTB Vakgroep Paardenhouderij), zeker geen onbekenden. Wij mochten hen onlangs verwelkomen binnen het bestuur van Limburg Paardensport. De missie van de twee heren is glashelder!

 

Ontwikkelingen in de branche zorgen ervoor dat de taken van Limburg Paardensport steeds breder worden. Daarom vinden we het eens zo belangrijk om samen met provincie Limburg de volgende stip op de horizon te zetten. Dit betekent dat Limburg Paardensport, KNHS Regio Limburg en de LLTB Vakgroep Paardenhouderij nauwer gaan samenwerken. De heren lichten dit graag toe.

Waarom deze uitdaging aan?
Geert: “Gedeelde passie voor de paardensport verbindt ons. Ik maak graag deel uit van deze sportontwikkeling, oftewel de paardensport in Limburg op volle kracht vooruit”. Peter: “De voordelen van het Limburgs Paardensportplan moeten nog beter inzichtelijk gemaakt worden. Het begrip ver-van-mijn-bed-show geldt voor de paardenhouders en ik snap waar ze vandaan komen. Daarom neem ik ze mee in dit verhaal. Zo draag ik effectief bij aan de profilering van de stichting en haar activiteiten”.

Aanpak?
Geert: “Draagvlak bij de achterban is belangrijk. Ik zie mijn rol dan ook echt als bruggenbouwer tussen bestuurder en sporter. Daarnaast is het onze taak om de paardensport als bedrijfstak te vermarkten richting politiek/gemeenten. Economische waarden omzetten in acceptatie als moderne lifestyle”. Peter voegt toe: “Actief blijven uitdragen welke kansen de paardensector met zich meebrengt. Dat is namelijk een proces. Het gaat niet van vandaag op morgen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we het begrip van gemeenten steeds meer gaan krijgen. Gemeenten moeten kansen zien en creëren voor ondernemers in het buitengebied en de paardensector omarmen als een bloeiende bedrijfstak. Zo wordt bijvoorbeeld de leegstand in de buitengebieden aangepakt”.

De toekomst van Limburg Paardensport is rooskleurig. Waar staan we over 5 jaar?
Peter: “Uiteraard gaat de paardensport zelf een enorme vlucht nemen, maar daarnaast is het een geaccepteerde bloeiende bedrijfstak, waar zowel paardenhouders, sporters als Limburgse gemeenten optimaal van profiteren en waar we met zijn allen voor 200% voor gaan”.