Allerhande samenwerkingsverbanden en projecten op gebied van economie, sport, opleidingen, landschap en recreatie en toerisme dragen bij aan de huidige dynamiek die de Limburgse paardensector rijk is.

Het verkennen van de kansen voor structureel meer vliegtransporten van paarden via Maastricht Aachen Airport en positionering zijn bijvoorbeeld belangrijke actuele thema’s die voor de Stichting Limburg Paardensport aanleiding vormen om een handelsmissie naar de World Equestrian Games (WEG) in Tryon (USA) te organiseren. Deze wereldkampioenschappen vinden plaats van 11 tot 23 september 2018 en bieden een unieke mogelijkheid om meer business, podium en verbinding te creëren. De handelsmissie zal in de week van 17 september worden georganiseerd.

Limburg heeft veel te bieden op gebied van faciliteiten, sportaanbod, evenementen, specialistische kennis en uiteenlopende producten en diensten. Dit biedt een perfecte basis om samen met een groep ondernemers en andere belanghebbenden van zowel binnen als van buiten de provincie op handelsmissie naar deze specifieke locatie te gaan. Dé ontmoetingsplek met sport van het hoogste niveau. Daar waar de belangrijke spelers van het wereldtoneel verschijnen, uit een sport en sector die zich mondiaal in razend tempo ontwikkelt. Limburg wil hiermee bijdragen aan de landelijke ontwikkeling van de sector.

De medewerking van diverse topondernemers, bestuurders, eventorganisatoren en het programma bieden unieke kansen om contacten te leggen en uit te bouwen evenals voor samenwerking, zakendoen en het opdoen van inspiratie en nieuwe kennis.

Het programma zal collectieve netwerkevents zoals bedrijfsbezoeken, interactieve sessies, gezamenlijk bezoek van sportwedstrijden en een business dinner omvatten.

Voor wie? Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen die werkzaam zijn in of met de paardensector.

Kosten? De kosten worden geraamd op € 3.000,- per persoon voor deelname aan het programma en reis- en verblijfkosten. De missie is aangemeld bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met een principe toezegging dat gebruik gemaakt kan worden van een SIB-missievoucher waarmee maximaal € 1.500,- van de programma kosten kunnen worden vergoed. De reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Interesse? Donderdagavond 21 juni wordt op Equestrian Centre De Peelbergen een voorbereidingsbijeenkomst georganiseerd om tot een inhoudelijk maatwerk programma te komen. Heb je suggesties, zorg dan dat je erbij bent en maak deze kenbaar! Aanmelden voor de voorbereidingsbijeenkomst en deelname aan de handelsmissie is alleen mogelijk via [email protected].