Zaterdag 15 november organiseert de Stichting Limburg Paardensport een mini-symposium tijdens Jumping Indoor Maastricht in het MECC in Maastricht.

In 2014 zijn er voor de paardensport in Limburg belangrijke stappen gezet. Deze willen wij met u delen en wij bieden u daarom een boeiend en afwisselend programma.

Presentator Sander Kleikers (bekend van L1) zal ons door het programma leiden.

  • Voortgang in de uitvoering van het Limburgs Paardensportplan: Jan Janssen (voorzitter Stichting Limburg Paardensport).
  • Frank Kemperman, oa. directeur CHIO Aachen en organisator JIM: wat is zijn visie op de toekomst van de paardensport? Hij geeft antwoord op vragen zoals, hoe kunnen evenementen internationalisering en bijvoorbeeld handel in paarden aanjagen? Wat is een goed paardenevenement en hoe belangrijk zijn dit soort evenementen voor Limburg? Wat is hiervoor nodig en wat moet Limburg in dat kader echt doen?
  • Masterclass hippisch ondernemers handels- en trainingsstallen Limburg: Na een inkijk in het concept van de Masterclass volgt een pitch door een van de jonge ondernemers over het beste verbeterplan dat tijdens de Masterclass is ontwikkeld. Tot slot krijgen de jonge talentvolle ondernemers die hebben deelgenomen aan de Masterclass hun certificaat uitgereikt.
  • Prominente ontwikkelingen in Limburgse paardensportgemeenten: Er zijn volop ambities en ontwikkelingen in de gemeenten Nuth, Horst en Weert. Onder leiding van dagvoorzitter Sander Kleikers komen vertegenwoordigers uit de verschillende gemeenten aan het woord.
  • Provinciale ambities voor de Limburgse paardensport: Ger Koopmans, gedeputeerde Provincie Limburg.

Het mini-symposium over de paardensport in Limburg vindt plaats van 10.30u – 12.00u. U bent vanaf 10.00u van harte welkom.

De toegang tot dit symposium is gratis en er worden voor degenen die het symposium bezoeken gratis kaarten ter beschikking gesteld voor het middagprogramma van Jumping Indoor Maastricht.

Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meld je dus snel aan via [email protected]. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.