In de periode van 15 tot 26 maart 2021 verdiepen de studenten Bedrijfskunde en Agri-food Business (HAS Hogeschool Venlo) richting Paard en gezelschappen zich in Keurmerken en het Welzijn van paarden. Welzijn is én wordt bij het houden van dieren steeds belangrijker. Daarnaast worden keurmerken in veel sectoren en producten gebruikt om de afnemer/consument te wijzen op de kwaliteitseisen van het product. Beide onderdelen komen samen in het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW).

De studenten gaan, nadat ze het keurmerk bestudeerd hebben, voor enkele bedrijven een audit uitvoeren. Dit is vrijblijvend en kost niets. Wel krijgen de ondernemers inzicht in de stand van het paardenwelzijn op hun bedrijf en zo nodig een advies om aan de normen van het keurmerk te voldoen. Indien de door de studenten uitgevoerde audit positief is en aan de gestelde welzijnseisen voldoet, kun je het keurmerk aanvragen via het normale kanaal. Dat keurmerk is een erkenning van jouw streven naar paardenwelzijn. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden voor audit

Ben je een hippische ondernemer en sta je open voor deze audit door studenten van HAS Hogeschool Venlo? Neem dan contact op via www.keurmerkpaardenwelzijn.nl. In overleg bezoeken 2 of 3 studenten jouw bedrijf. Natuurlijk worden alle maatregelen in acht genomen om mens en dier gezond te houden.

Stimuleringsregeling voor paardenbedrijven

Het Keurmerk Paard en Welzijn wordt ondersteund door de grote sectorpartijen in Nederland waaronder KNHS, FNRS, LTO, FNHB en de Koepel Fokkerij. Limburg Paardensport heeft een speciale stimuleringsregeling beschikbaar voor Limburgse paardenbedrijven met minimaal 15 paarden. Deze bedrijven kunnen versneld en met 50% korting aanspraak maken op het Keurmerk Paarden Welzijn. Stimuleringsregeling aanvragen? Klik hier.