De in 2002 geboren topvererver Vittorio (Calippo x Martel XX) liet het afgelopen weekend weer van zich horen. Maar liefst drie van zijn nakomelingen behaalden uitstekende resultaten tijdens Indoor de Bergen in Wanroij.

Stal Hendrix-ruiter Tim van de Oetelaar won afgelopen zondag de prestigieuze afsluiter van Indoor de Bergen; het Masterspringen. Dit deed hij met de Vittorio-nakomeling Cittorio. Hij wist als enige foutloos te blijven in vier rondes.

Eén van de andere hoogtepunten van Indoor de Bergen was de Bouwbedrijf van Grunsven Prijs (Tabel A met barrage 1.40m). Opvallend is dat twee nakomelingen van de Stal Hendrix hengst Vittorio in de resultatenlijst waren vertegenwoordigd. Op de tweede plaats het paard Courville L (Vittorio x N. Aldato) en op de zesde plaats het paard Bright (Vittorio x Ircolando) van amazone Malin Parmler. Beide paarden werden via de Dutch Sport Horse Sales verkocht.

Vittorio’s vader is de zeer getalenteerde Holsteiner hengst Calippo, die in de winter van 2005 voor de internationale springsport naar Amerika werd verkocht en daar vervolgens met Margie Engle Goldstein op hoog niveau presteerde. Minstens zo interessant is de moederlijn, want Vittorio is gefokt uit de halfbloedmerrie Ma Belle en dat maakt zijn pedigree nog exclusiever.

Tijdens de KWPN hengstenkeuring 2013 in ‘s-Hertogenbosch werd Fandango (Vittorio x Odermus R) aangewezen voor het verrichtings- onderzoek en werd tweede in de kampioenskeuring.