De organisatie van de Royal Windsor Horse Show heeft bekend gemaakt haar evenement te verplaatsen van 13-16 mei naar begin juli. Het bestuur van Horse Driving Kronenberg heeft vervolgens besloten gebruik te maken van deze lege plek op de kalender. De internationale menwedstrijd in het Limburgse Kronenberg is daarom verplaatst naar 13-16 mei.

Dit jaar zal zowel de internationale als nationale menwedstrijd Horse Driving Kronenberg plaatsvinden op de hippische terreinen van Grandorse (13 tot en met 16 mei). Voor beide wedstrijden geldt dat de veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en paarden de hoogste prioriteit heeft. De organisatie zal ook nauwlettend de laatste ontwikkelingen over het coronavirus en rhinovirus in de gaten houden, zodat de wedstrijd volledig corona-proof georganiseerd kan worden.

“We kunnen niet met zekerheid zeggen of er voor de wedstrijd in april versoepelingen in de coronamaatregelen komen,” vertelt voorzitter Peter Goumans. “Door het verplaatsen van de wedstrijd naar mei, vergroten we de kans dat de wedstrijd door kan gaan. De nationale wedstrijd in Kronenberg stond al gepland van 14 tot en met 16 mei en hier hebben we de internationale wedstrijd aan toegevoegd. Daarnaast hebben we besloten om, naast de driesterren-rubrieken, ook een twee-sterren wedstrijd voor alle rubrieken toe te voegen. Zo geven we nieuwe rijders de kans om door te stromen en/of zich te kwalificeren.”

Het organisatiecomité verheugt zich om de nationale en internationale menners te verwelkomen in Kronenberg. In 2020 werden beide wedstrijden én het geplande WK vierspannen afgelast vanwege de coronacrisis: “We hebben zin om de wedstrijd te organiseren en op deze manier alvast de puntjes op de ‘i’ te zetten voor het WK tweespannen, dat ook in Kronenberg plaats zal vinden van 8-12 september” besluit Goumans.

Meer informatie is te vinden op de website van Horse Driving Kronenberg.