31 maart is de kick-off van de 2e editie van het talentenprogramma Limburg Future Pro’s. In 2020 zijn we onder leiding van KNHS bondscoach Rob Ehrens gestart met een speciaal programma voor de échte springtalenten uit de regio. Dit jaar voegen we onder leiding van KNHS bondscoach Mans Buurman de discipline eventing toe. Ben jij uitzonderlijk goed in paardrijden en ga jij voor goud? Lees dan gauw verder en meld je aan voor de selectie!

Limburg Future Pro’s is hét talentenprogramma van Stichting Limburg Paardensport. Met dit programma worden Limburgse toptalenten in de spring- en nu ook de eventingsport begeleid door respectievelijk bondscoach Rob Ehrens en Mans Buurman. Zo willen de coaches samen met de stichting uitzonderlijke talenten een springplank bieden richting de topsport.

De afgelopen jaren heeft Limburg Paardensport in samenwerking met TTC Ehrens en KNHS Nederland hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit unieke talentenplan. “Limburg heeft een naam hoog te houden in de springsport, met grote kampioenen uit het verleden en heden. Met dit programma willen we nog meer Limburgse ruiters en amazones naar de grote toernooien brengen. Dat is goed voor topsport en breedtesport.  Daarom selecteren we de écht uitzonderlijke talenten en worden die intensief begeleid”, vertelt Cissy Schuring, Manager Limburg Paardensport.

Een succesvolle carrière in de paardensport gaat verder dan alleen heel goed kunnen paardrijden. Daarom worden de bondscoaches ingeschakeld. “Wij leren jonge talenten wat er nodig is om topsporter te worden binnen de spring- en eventingsport”, aldus Buurman. “Ervaring opdoen in het managen van paarden, mentaal sterker worden en leren omgaan met druk zijn zaken die belangrijk zijn om bij die top te kunnen horen”, vult Ehrens aan. “En daar gaan wij ze met dit programma bij helpen”.

Selectiecriteria
Ben jij een Limburgse ruiter of amazone in de klasse L+5 t/m ZZ pony’s en/of paarden? Ben je tussen de 12 en 25 jaar oud? En zijn de volgende kenmerken op jouw lijf geschreven?

  • Kan jij zeldzaam goed paardrijden?
  • Heb jij doorzettingsvermogen en ga jij ook voor goud?
  • Kan jij het verschil maken op de momenten dat het er écht toe doet?

Meld je dan NU aan voor de selectie van de 2e editie van Limburg Future Pro’s. De inschrijving sluit 10 maart 2021.

Aanmelden
Stuur vóór 10 maart 2021 een mail naar [email protected] met de volgende inhoud:

  • Voor de discipline springen: 3 video’s van het springen van een parcours;
  • Voor de discipline eventing: 2 video’s van het springen van een parcours en 1 video van een terreintraining inclusief water.

Medio maart volgt de bekendmaking van degenen die worden uitgenodigd voor de scoutingsdag op 24 maart op de locatie van het KNHS erkend Talentencentrum van Rob Ehrens in Weert.

 

Kijk voor meer informatie op: www.limburgpaardensport.com/limburg-future-pros/