25 mei is de kick-off van de 3e editie van het talentenprogramma Limburg Future Pro’s. In 2020 zijn we onder leiding van KNHS bondscoach Rob Ehrens gestart met een speciaal programma voor de échte springtalenten uit de regio en vorig jaar is onder leiding van KNHS bondscoach Mans Buurman de discipline eventing toegevoegd. Dit jaar voegen we de discipline dressuur toe onder leiding van Jeannette Haazen. Ben jij uitzonderlijk goed in paardrijden en ga jij voor goud? Lees dan gauw verder en meld je aan voor de selectie!

Limburg Future Pro’s is hét talentenprogramma van Stichting Limburg Paardensport. Hiermee worden Limburgse toptalenten in de spring-, eventing- én nu ook de dressuursport begeleid. Zo willen de coaches samen met de stichting uitzonderlijke talenten een springplank bieden richting de topsport.

Limburg Paardensport heeft de afgelopen jaren in samenwerking met TTC Ehrens en KNHS Nederland hard gewerkt aan een goede basis. De afgelopen jaren is dit unieke talentenplan verder doorontwikkeld, dit jaar dus met toevoeging van een programma voor de dressuur.

“Limburg heeft een naam hoog te houden in de springsport, met grote kampioenen uit het verleden en heden. Met dit programma willen we nog meer Limburgse ruiters en amazones naar de grote toernooien brengen. Dat is goed voor topsport en breedtesport.  Daarom selecteren we de écht uitzonderlijke talenten en worden die intensief begeleid”, vertelt Cissy Schuring, Manager Limburg Paardensport.

Een succesvolle carrière in de paardensport gaat verder dan alleen heel goed kunnen paardrijden. Daarom worden de bondscoaches ingeschakeld. “Wij leren jonge talenten wat nodig is om topsporter te worden”, aldus Buurman. “Ervaring opdoen in het managen van paarden, mentaal sterker worden en leren omgaan met druk zijn zaken die belangrijk zijn om bij die top te kunnen horen”, vult Ehrens aan. “Ik ben zeer verheugd dat we dit jaar ook dressuurtalenten met dit mooie programma kunnen gaan helpen”, aldus Jeanette Haazen.

Selectiecriteria
Ben jij een Limburgse ruiter of amazone tussen de 12 en 25 jaar oud? En zijn de volgende kenmerken op jouw lijf geschreven?

  • Kan jij zeldzaam goed paardrijden?
  • Heb jij doorzettingsvermogen en ga jij ook voor goud?
  • Kan jij het verschil maken op de momenten dat het er écht toe doet?

Meld je dan NU aan voor de selectie van de 3e editie van Limburg Future Pro’s! De inschrijving sluit 1 mei 2022.

Klassering springen/eventing: minimaal klasse L+5 t/m ZZ pony’s en/of paarden;
Klassering dressuur: minimaal klasse M t/m ZZ pony’s en/of paarden.
Als je om welke reden dan ook niet geklasseerd bent en ons toch denkt te kunnen overtuigen, stuur dan alsnog jouw aanmelding in!

Aanmelden
Stuur uiterlijk 1 mei a.s. een mail met je contactgegevens naar [email protected] met de volgende inhoud:

  • Allen: videoboodschap van max. 1 minuut waarin je jezelf voorstelt met je leeftijd, woonplaats, klassering en jouw ambitie in de paardensport. Waarom ben jij een echte future pro en waarin wil je groeien?
  • Voor de discipline springen: 3 video’s van het springen van een parcours;
  • Voor de discipline eventing: 2 video’s van het springen van een parcours en 1 video van een terreintraining inclusief water;
  • Voor de discipline dressuur: 1 video van een officiële proef op wedstrijd en 1 trainingsvideo met (afhankelijk van je klassering) schouderbinnenwaarts, travers, appuyeren, vliegende galopwissel en kwart of halve pirouette.

Uiterlijk 6 mei volgt de bekendmaking van degenen die worden uitgenodigd voor de scouting op 12/13 mei op de locatie van het KNHS erkend Talentencentrum van Rob Ehrens in Weert.

Kijk voor meer informatie op: www.limburgpaardensport.com/limburg-future-pros/