Limburgse toptalenten in de paardensport worden voortaan begeleid door de bondscoach van de springruiters Rob Ehrens. Met het nieuwe talentenprogramma Limburg Future Pro’s wil Ehrens samen met Stichting Limburg Paardensport uitzonderlijke talenten een springplank bieden richting de topsport.

Ehrens: “Goed leren paardrijden is belangrijk, maar ervaring opdoen in het managen van paarden, mentaal sterker worden en leren omgaan met druk, zijn zaken die een talentvolle ruiter daadwerkelijk naar de top kunnen brengen. En daar gaan wij ze met dit programma bij helpen.”

In december 2017 werd de locatie van Rob Ehrens erkend als Talenten Trainings Centrum van de KNHS, waarmee de faciliteit in Weert behoort tot één van de 5 TTC locaties in Nederland en de énige voor de springsport.

Door Stichting Limburg Paardensport is in samenwerking met TTC Ehrens en KNHS Nederland hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit unieke talentenplan.

“Limburg heeft een naam hoog te houden in de springsport, met grote kampioenen uit het verleden en heden. Met dit programma willen we nog meer Limburgse ruiters en amazones naar de grote toernooien brengen. Dat is goed voor topsport en breedtesport.  Daarom gaan we de echt uitzonderlijke talenten er nu uitpikken en intensief begeleiden”, licht Manager Stichting Limburg Paardensport, Cissy Schuring, toe.

“Wij zijn blij nu te kunnen starten in de springsport. Ons doel is om op termijn ook andere paardensport disciplines te gaan faciliteren. Het traject wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.”

De inschrijving start op 31 januari en is opengesteld voor Limburgse ruiters en amazones van 12 tot 25 jaar die zijn geklasseerd in de klasse L+5 t/m ZZ pony’s en/of paarden. Er zal een voorselectie worden gemaakt uit de aanmeldingen. De scoutingsdag is op woensdag 26 februari.

“Een uitzonderlijk talent is te coachen, kan zijn/haar gevoel volgen op de momenten dat het ertoe doet, heeft doorzettingsvermogen en een winnaarsmentaliteit. Ik haal die toptalenten er graag uit om ze verder te ontwikkelen”, sluit Rob Ehrens af.

Limburg Future Pro’s: topbegeleiding op Talentcentrum Rob Ehrens.

Ik wil me hier voor inschrijven!