Toptalentenprogramma vanaf nu voor spring- én eventingtalenten

De selectiedagen van de tweede editie van Limburg Future Pro’s heeft 6 nieuwe talentvolle ruiters opgeleverd. Anthony Schreinemachers, Jasper Bulthuis, Alicia Bocken en Sophie Schoonwater zijn door bondscoach Rob Ehrens geselecteerd bij de springruiters. Bondscoach Eventing Mans Buurman koos voor Nikki Hanssen en Jette Staaks.

Uit de eerste lichting mogen Emma Bocken, Tobias Luikens en Britt Driessen verder gaan met hun Future Pro’s traject.

De nieuwe deelnemers werden uitgekozen tijdens de selectiedagen op 10 en 11 april. Talentvolle kandidaten konden zich inschrijven en een deel daarvan werd vervolgens uitgenodigd voor de selectiedagen.

Bondscoach Rob Ehrens: “Het is mooi om te zien dat Limburg zoveel gedreven ruiters en amazones rijk is. We hebben een hele diverse groep aan combinaties mogen ontvangen, waar we echt heel fijn mee gewerkt hebben.”

De uitgenodigde ruiters en amazones werden tijdens de scoutingsdagen flink uitgedaagd door Rob en Mans. “Deze dagen zijn voor iedereen spannend. Je reist af naar een selectiedag met het doel om je allerbeste zelf te tonen. Wij zochten vooral ruiters en amazones die écht bezig zijn met het (los)rijden van hun paard of pony. Daarmee laten ze zien dat ze weten waar ze mee bezig zijn. En vanuit dat punt kunnen we verder puzzelen en ze steeds verder ontwikkelen,” vertelt een tevreden Rob Ehrens.

Mans Buurman: “Door samen aan de slag te gaan hopen we dat we iedereen, of ze nu wel of niet opgenomen zijn in ons programma, met een goed gevoel naar huis hebben gestuurd. En wellicht kunnen ze Rob en mij komend jaar verder verrassen. Met deze nieuwe lichting gaan we nu aan de slag richting een hoopvolle toekomst”.

Limburg Future Pro’s is een samenwerking tussen Stichting Limburg Paardensport, Talenten Trainings Centrum Rob Ehrens, Mans Buurman en KNHS Nederland om de absolute Limburgse talenten in het springen en eventing extra te begeleiden naar de top.

Meer informatie over Limburg Future Pro’s vind je op onze website. Klik hier.